Over ons

dr. Carlijne Philips

Carlijne Philips (’71) is oprichter van MindKids Learningcenter en Breingemak. Zij verzorgt enthousiasmerende lezingen en trainingen. Daarin neemt zij de deelnemers mee in de magie van het brein en hoe je daar zelf het maximale uit kunt halen.

Als BCL professional is Carlijne op de hoogte van hoe het brein leert. Die kennis kan zij gemakkelijk vertalen naar de praktijk: docenten en leerlingen leren heel praktisch hoe hun lessen en studie beter in het brein blijven hangen.

Zij inspireert leraren en leerlingen om vervolgens zelf met de tips aan de slag te gaan.

Maar daar houden de mogelijkheden om meer uit het brein te halen niet op. Al tijdens haar studie raakte Carlijne bekend met concentratietechnieken en meditatie.

Wat een effect hebben die op je leer- en aandachtsvermogen!

Deze vormen van breintraining zorgen voor betere focus, beter omgaan met stress en faalangst, emotionele balans, zelfvertrouwen, goed in je vel zitten….  Niet voor niets vind je fervente beoefenaars onder topsporters en topmanagers en staan steeds meer scholen er voor open.

Leraren ervaren mindfulness vaak als weldaad: leerlingen zijn rustiger, hebben meer zelfvertrouwen, staan meer open voor de lesstof. Zeer welkom, met alle veranderingen in het onderwijs (meer leerlingen per klas, leerlingen met een beperking)!

Carlijnes  belangrijkste tips zijn dan ook: Neem het brein serieus. Geef het de verzorging en training die het verdient. Sluit lesprogramma’s en leersessies aan bij hoe het brein werkt. Dan slaat het brein de stof vanzelf een stuk beter op. Het leren wordt er bovendien een stuk leuker door.

Contact opnemen?

Bel: 06 14374428